Offerte aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Klik dan hier!

logo Panman big

Impregneren

 • Home
 • Spuitwerk
 • Impregneren

Impregneren

Daken en gevels hebben in het klimaat waar wij in leven veel te voorduren. Dit is niet bevorderlijk voor uw woning. Door deze oppervlaktes te impregneren kan uw woning hier weer beter tegen en zullen schimmelvorming, zoutuitslag, mos- en algengroei en vorstschade verleden tijd zijn.
Als uw woning niet geïmpregneerd is, bestaat de kans op vorstschade. Vocht blijft achter in de oppervlakte en door bevriezing zet dit uit, waardoor er schilfers vanaf knappen. Dit tast zowel dakpannen als voegen en stenen aan. Vervolg van dit probleem is dat de oppervlakte poreus wordt waardoor alg en mos sneller kans op aanhechting maakt.
Tevens een veel voorkomend probleem is witte aanslag op gevels, dit komt door dat het vocht naar buiten getransporteerd wordt en zuren en zouten mee naar buiten trekt waardoor er aan de oppervlakte een witte aanslag zichtbaar wordt. Wanneer uw gevel geïmpregneerd is zal er geen vocht meer in trekken waardoor transportatie van zouten en zuren naar de oppervlakte niet meer mogelijk is.

Wat is impregneren?

Impregneren wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Dit houdt simpel weg in dat de oppervlakte waterafstotend gemaakt wordt. Een goed geïmpregneerde oppervlakte kun je zien aan het af parelend effect.

Voordelen:

Er zijn zitten veel voordelen aan het impregneren.

 • Vorstschade is verleden tijd
 • Bespaard energie kosten
 • Geen witte aanslag meer.
 • Eenvoudige manier van aanbrengen zonder veel overlast.
 • Woning heeft een langere levensduur
 • Vuil is makkelijker te verwijderen.
 • Waterafstotende oppervlakte die blijft ‘ademen’
 • Producten zijn milieuvriendelijk

Werkwijze impregneren:

Voor het impregneren van gevels en daken hebben wij verschillende manieren van uitvoering.

Voor het impregneren van daken gebruiken wij een NANO-gedragen impregneermiddel. Wij nevelen uw dakpannen in met ongeveer 0,150 millimeter materiaal per vierkante meter. De applicatie wordt uitgevoerd met behulp van een drukspuit of airless spuit.

Voor het impregneren van gevels maken wij de keuze uit twee verschillende soorten impregneer. Een vloeibaar of een pasta. Voor hardgebakken ondergronden gebruiken wij een pasta zodat het product langer de tijd krijgt om in te trekken. Wij zullen met behulp van een rollersysteem gekoppeld aan onze airless spuit de oppervlakte inrollen. Wij brengen ongeveer 200 gram materiaal per vierkante meter aan.

Is de ondergrond wel sterk zuigend dan brengen wij een vloeibaar impregneermiddel aan. Met behulp van een elektrische lagedruk pomp vloeien wij de oppervlakte van onder naar boven in. Laag voor laag werken wij ons naar boven. De reden voor dit patroon is dat het restant materiaal wat uitloopt bij aanbrengen de ondergelegen oppervlakte nog verder dicht vloeit. Afhankelijk van de ondergrond zullen wij gemiddeld tussen de 1 en 1,5 liter materiaal per vierkante meter aanbrengen.

Uw all-round specialist

Op het gebied van dak- en gevelreinging, isolatie, renovatie- en spuitwerken.

Vraag een offerte aan

ge logo